Turvallisuus ja luotettavuus suomalaisissa olosuhteissa

Oralla vaunuja on suunniteltu vuodesta 1957, kokemusta on siis karttunut runsaasti. Kotimaisuutta haluttiin ehdottomasti vaalia tarjoamalla perheille edelleen vaunuostoksilla vaihtoehdoksi Suomessa pohjoisiin olosuhteisiin suunnitellut vaunut ja rattaat. Oran oma ompelimo on tärkeä osa kokonaisuutta, osa malleista ommellaan jatkossakin Oran tehtaalla Porissa. Suomalaisempia vaunuja ei siis markkinoilla ole. "Olemme ylpeitä suomalaisen muotoilun ja käsityön kannattajia ja etsimme jatkuvasti mahdollisuuksia myös kotimaistaa tuotantoa entisestään – talkoissa jokainen teko on aina askel eteenpäin", viime keväänä Oralla ruoriin tarttunut Paula Vesterbacka-Laurila pohtii.

Oran arvoihin on aina kuulunut turvallisuuden lisäksi suomalaisen luonnon kunnioitus ja siellä liikkumisen helpottaminen. Neljää vuodenaikaa on vaikea arvostaa joskus kun kuraa on polvitaipeisiin asti tai kolmannetkaan villasukat eivät pidä pakkasta poissa. Nämä, sekä ne positiivisemmatkin tunnelmat vuodenajoista tuntee suomalainen yritys.

Oralle myönnettiin juuri Design from Finland -merkki, joka on meille kunnia-asia. Oran vaunut ja rattaat suunnitellaan Suomessa, suomalaisiin olosuhteisiin. Onni-vaunut myös ommellaan edelleen Porissa, Oran omassa ompelimossa. Ora mahdollistaa lämpimät päiväunet ja ketterät vaunulenkit, säässä kuin säässä.

Oran uusien vaunujen ja rattaiden ulkokankaisiin ei ole lisätty terveydelle haitallisia lisä- tai käsittelyaineita. Jotta vaunulenkin voi hurauttaa tihkusateessakin, valitsimme kankaiden käsittelyksi  Bionic Eco Finish -käsittelyn, joka ei sisällä fluoria tai PFAS-yhdisteitä. Haluamme, että tuotteemme eivät pelkästään läpäise raja-arvoja, vaan ovat turvallisimpien ja ekologisimpien vaunujen ja rattaiden kärkijoukossa. 

Ora on mukana Joutsenmerkin työryhmässä, jossa luodaan uudet kriteerit lastentarvikkeille. Olemme innoissamme tästä yhteistyöstä!