Lämpimiä, porilaisia ja turvallisia päiväunia jo vuodesta 1957!

Oran edeltäjä, Oraviston tehtaat, perustettiin Noormarkkuun jo vuonna 1957. Tuolloin alettiin valmistaa ensimmäisiä Ora-merkkisiä vaunuja. Lastenvaunujen kysyntä oli silloin kovaa, ja Ora-vaunuja oli valmistamassa parhaillaan lähes 200 työntekijää. Meno oli kuin muotitaloissa, uudet mallistot esiteltiin keväisin ja syksyisin. Värejä ja kuoseja oli kymmeniä erilaisia ja vaunuilla oli vientiä pohjoismaiden lisäksi Yhdysvaltoihin ja Australiaan asti. Lue lisää Oran historiasta

 

 

 

Syksyllä 2015 Ora muutti Noormarkusta Poriin, ja samana vuonna Ora sai kipparikseen Paula Vesterbacka-Laurilan. Oran vaunut, rattaat ja muut tarvikkeet suunnitellaan Suomessa, ja Oran Saaga-vaunujen kangasosat on alusta asti ommeltu Porissa Oran omassa ompelimossa. Kesällä markkinoille saadaan uudet Ora-vaunut ja rattaat, joissa suomalainen käsityö jatkuu edelleen - Oran Onni-vaunut ommellaan myös Oralla. Tähän malliin voi halutessaan valita Oran suomalaisten kumppaneiden kankaista mieleisensä sisäkankaan ja näin varmistaa taatusti yksilölliset vaunut. Kumppaneista voit lukea lisää täältä: ommeltu Suomessa.

 

 

 

Oralle myönnettiin Design from Finland -tunnus, jota kannamme ylpeydellä. Ora-vaunut ovat edelleen kotimaisimmat lastenvaunut mitä markkinoilta löytyy – Oralla siis tunnetaan suomalaiset äidit ja vauvat, sekä tietysti loska, sohjo, pakkaset, kesähelteet ja muut suomalaisen kalenterivuoden kelit. Ja kuten koko yrityksen historian ajan, tulee Oralle edelleenkin päivittäin puheluita ja kysymyksiä siitä, miten vauva kannattaa pukea ulos päiväunille :) .